Politie ontruimt bedrijfspand op Poldervlak

ALMERE • Ma 17 december 2018 | 17:22 • Maandag 17 december 2018 | 17:22

Bij een bedrijfspand aan de Zandzuigerstraat in Almere Buiten wordt al de hele maandag onderzoek gedaan door de politie. Volgens ooggetuigen zou er een drugslab worden ontruimd. De politie wil dit niet bevestigen. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat het om een geplande actie gaat in het kader van een ondermijningsonderzoek.

Er is sprake van ondermijning als reguliere bedrijven worden gebruikt voor het financieren of ondersteunen van criminele activiteiten. Bij het pand lopen ook agenten rond van de LFO, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen. Deze afdeling van de politie is speciaal opgezet voor incidenten waar gevaarlijke stoffen bij betrokken zijn. Dat gebeurt onder meer bij het aantreffen van drugslaboratoria.

Ook de brandweer is maandagochtend op het adres geweest om luchtmetingen te doen. Volgens een woordvoerder is er niets bijzonders gemeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel