Recron: opening Airport onmogelijk

LELYSTAD • Ma 17 december 2018 | 19:43 • Maandag 17 december 2018 | 19:43

De branche-organisatie van recreatie-ondernemers Recron vindt dat Lelystad Airport niet open kan, nu niet langer kan worden gegarandeerd dat Lelystad overloopluchthaven van Schiphol wordt.

Aan de vooravond van het Kamerdebat doet Recron een oproep aan de regeringspartijen om kleur te bekennen voor of tegen de opening van het vliegveld.

Volgens Recron hadden de coalitiepartijen de harde afspraak gemaakt over dat Lelystad uitsluitend zou dienen voor vakantievluchten die van Schiphol worden overgeplaatst. Nu de Europese Commissie hier bezwaar tegen maakt en vindt dat Nederland ook andere gebruikers moet toestaan, valt de basis onder de afspraken weg.

Recron is vooral bezorgd door een zin in een brief van minister Van Nieuwenhuizen dat er bij opening van Lelystad Airport sprake moet zijn van 'markttoegang voor nieuwe gegadigden'. De organisatie vermeldt in haar persbericht niet dat de minister ook aangeeft na te gaan hoe Lelystad toch volgens het oorspronkelijke plan als overloopluchthaven van Schiphol kan functioneren.

Recron is al langer tegen Lelystad Airport, omdat veel recreatie-ondernemers bang zijn om hinder te ondervinden van de lage vliegroutes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel