Omwonende wil schadevergoeding voor uitbreiding vliegveld

LELYSTAD • Di 18 december 2018 | 13:36 • Dinsdag 18 december 2018 | 13:36

"Door de uitbreiding van de luchthaven in Lelystad verandert mijn leven in een hel." Dit vertelde een vrouw uit Dronten dinsdag bij de bestuursrechter in Utrecht. De Drontense zegt extreem last van geluid te hebben. Zij heeft in haar woning in Ketelhaven jarenlang in complete stilte kunnen wonen, maar zegt daar nu noodgedwongen weg te moeten.

De Drontense maakt bezwaar tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Ze is er ook van overtuigd dat haar huis door de uitbreiding in waarde daalt. De minister heeft een deskundige aan het werk gezet. Die heeft berekend dat er geen financieel nadeel is voor de vrouw.

Maar volgens haar advocaat gaat de minister uit van irreële aanvlieghoogtes. De vliegtuigen komen volgens hem veel lager aanvliegen. Hij benadrukte dat de zaak van zijn cliënt de eerste is over de overlast door Lelystad Airport.

De rechter stelde tijdens de zitting dat er maatwerk moet komen in de zaak. De landsadvocaat beloofde daarop zijn best te doen voor de Drontense. In de zaak over de waardedaling van haar huis wordt over 6 weken uitspraak gedaan.

Dinsdag is opnieuw een kamerdebat over de uitbreiding van Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel