Rijbewijs kwijt na illegaal wisselen van rijbaan

ALMERE • Wo 19 december 2018 | 11:53 • Woensdag 19 december 2018 | 11:53

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs afgepakt van een automobilist die bij Almere Buiten illegaal van rijbaan wisselde. De bestuurder van een bestelbus was volgens de politie vast komen te staan in de berm.

Op de A6 tussen Almere Buiten en Almere Oostvaarders is een extra parallelrijbaan gekomen. Afslaan kan alleen nog vanaf die parallelbaan. Maar omdat niet iedereen deze gewijzigde situatie tijdig opmerkt, rijden geregeld auto's vanaf de hoofdrijbaan door de berm naar de parallelbaan.

De politie kondigde onlangs al aan hier meer op te zullen controleren. Om door de berm op de parallelbaan te komen, minderen automobilisten vaart. Hierdoor kunnen op beide banen gevaarlijke situaties ontstaan.

De politie zegt op de bewuste locatie al meer rijbewijzen te hebben afgepakt. Bestuurders moeten zich vervolgens bij het Openbaar Ministerie verantwoorden voor hun rijgedrag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel