Dit kun je deze Kerst kijken bij Omroep Flevoland

FLEVOLAND • Zo 23 december 2018 | 15:14 • Zondag 23 december 2018 | 15:14

Omroep Flevoland biedt diverse TV-programma’s tijdens de feestdagen. Hieronder een overzicht.

Dinsdag 25 december: Eerste Kerstdag

Gewoon Vrienden
Gewoon Vrienden vertelt het verhaal van Joris en Yad, twee jongens van in de twintig die hopeloos verliefd op elkaar worden. Alleen staan hun verleden en uitgesproken moeders hun liefdesgeluk in de weg. Zegeviert de liefde uiteindelijk, of is het beter als ze gewoon vrienden blijven?

Deze TV-film (Just Friends) won afgelopen zomer de publieksprijs van het Festival Mix Milano in Italië. De hoofdrollen worden gespeeld door Josha Stradowski en Majd Mardo. Andere acteurs zijn de Almeerse Tanja Jess en Jenny Arean. Regie: Ellen Smit. Scenarioschrijver: Henk Burger

De film duurt 80 minuten en is te zien om 10.45 uur, 12.50 uur, 17.50 uur, 20.05 uur en 22.10 uur.

Musical Zilte Zee Zoete Dromen
Dit theaterspektakel werd afgelopen zomer drie keer opgevoerd op een drijvend podium op het water langs de Zilverparkkade in Lelystad. ‘Zilte zee, zoete dromen’, is een liefdesverhaal over de geschiedenis van Lelystad. De hoofdpersonen zijn Teun en Roos, die als een Romeo en Julia opgroeien in een stad die op de zee is gewonnen. In het stuk zie je Teun en Roos als kind, puber, volwassene en oudere. Ook Cornelis Lely speelt een hoofdrol. Op de achtergrond van het ontstaan van Lelystad speelt een ware vete tussen de families Van Heumen en Krabbe, de families van Teun en Roos. Naast (vooral Lelystadse) acteurs deden er dansscholen en koren mee aan deze musicalachtige productie.

De musicalregistratie duurt 2 uur en 20 minuten en is te zien om 8.00 uur en 15.00 uur.

Lely-suite
Een documentaire van Miranda van der Spek over het ‘grote leven’ van de ingenieur, waterbouwkundige en politicus Cornelis Lely als drijvende kracht achter de Zuiderzeewerken. Thema in deze documentaire, die een ode is aan de visionair Lely, is de speciaal gecomponeerde Lely-Suite. Deze suite is door musici live uitgevoerd, op betekenisvolle plekken in het landschap dat ontstaan is door de drooglegging van de Zuiderzee. Er is daarbij gebruik gemaakt van de natuurelementen. In korte portretten komen betrokkenen aan het woord, zoals een waterbouwkundige, een steenzetter, een baggeraar, een visser en een tegenstander. Ze vertellen ieder vanuit hun eigen perspectief hoe de uitvoering van de Zuiderzeewet het aanzien van Nederland heeft veranderd.

De documentaire duurt 35 minuten en is te zien om: 10.05 uur, 12.10 uur, 14.15 uur, 17.10 uur, 19.20 uur, 21.30 uur en 23.45 uur

Woensdag 26 december: Tweede Kerstdag

Hoop en heimwee
Een documentaire van Eline Flipse over buitenlandse werknemers in de Noordoostpolder. Rondom de dorpen van de Noordoostpolder zijn zo’n 50.000 buitenlandse seizoenarbeiders werkzaam. Aanvankelijk werd aangenomen dat deze ‘vreemdelingen’ daarna wel weer naar huis zouden terugkeren maar dat is lang niet altijd het geval; veel seizoenarbeiders hebben de wens om te blijven. Deze documentaire portretteert werkgevers, die soms ook oude migranten zijn, en Poolse werknemers die vertellen wat het betekent om huis en haard te verlaten en daarna een nieuw leven op te bouwen op een plek waar mensen hen vaak bepaald niet met open armen ontvangen.

Deze documentaire duurt 70 minuten en is te zien om: 10.00 uur, 12.50 uur, 13.40 uur, 18.40 uur, 21.40 uur en 0.40 uur

De inspecteur en het dode meisje
Deze detective is een vertaling van de Engelse klassieker ‘An inspector calls’, van J.B. Priestley. Het is een scherp familieportret tegen de achtergrond van de Engelse klassenmaatschappij aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het is een klassieker in Engeland die meermalen is verfilmd. De detective gaat over schuld, schaamte en sociale ongelijkheid. Omroep Flevoland zendt de registratie van de zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia uit Almere uit, onder regie van Albert Lubbers.

Dit toneelstuk duurt 90 minuten en is te zien om 11.15 uur, 14.05 uur, 17.00 uur, 20.00 uur en 23.05 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel