Vrouw gaat spookrijden na missen afslag Buiten

ALMERE • Zo 30 december 2018 | 16:41 • Zondag 30 december 2018 | 16:41

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de A6 bij Almere het rijbewijs van een spookrijdster afgepakt. Volgens de politie had de vrouw de afslag Almere Buiten gemist en was ze vervolgens op de snelweg gekeerd om de afrit alsnog te kunnen nemen. De vrouw werd door surveillerende agenten betrapt.

De politie stelt dat er gemakkelijk een frontale botsing had kunnen gebeuren. De vrouw is aangemeld voor een onderzoek bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Dat gaat beoordelen of de vrouw wel geschikt is om een auto te besturen.

Situatie gewijzigd
De A6 bij Almere Buiten is onlangs aangepast. Verkeer dat in noordelijke richting rijdt, kan alleen nog afslaan naar Almere Buiten vanaf de parallel-rijbaan. Dit betekent dat automobilisten tijdig voor die baan moeten kiezen.

Omdat niet iedereen op de hoogte is van de veranderde situatie, reden de afgelopen tijd veel automobilisten via de berm vanaf de hoofdrijbaan naar de afslag. Omdat hierdoor gevaarlijke situaties ontstonden, zijn inmiddels zogenoemde schrikschilden in die berm geplaatst. Ook hield de politie extra controles. Daarbij zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en werd al eerder een rijbewijs afgepakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel