Nieuwe burgemeester krijgt Poldertoren in zijn tuin

NOORDOOSTPOLDER • Wo 2 januari 2019 | 16:26 • Woensdag 2 januari 2019 | 16:26

Carnavalsvereniging De Droogpieren uit Emmeloord heeft een 2 meter hoog model van de Poldertoren in de tuin van de nieuwe burgemeester gezet. Ze deden dit in het Groningse Uithuizen, waar de burgemeester Harald Bouman op dit moment nog woont.

Volgens de Droogpieren gaat het om een ludieke actie. "Aangezien de burgervader voorlopig niet in Emmeloord komt te wonen, hebben wij bedacht om een stukje Emmeloord naar hem toe te brengen." Overigens was de burgemeester zelf niet thuis toen de toren in zijn tuin werd gezet. Via Twitter liet hij vanuit Emmeloord weten de actie wel te kunnen waarderen.

Volgens de gemeentewet moet een burgemeester wonen in de plaats waar hij werkt. In de praktijk krijgt een nieuwe burgemeester vaak uitstel, om bijvoorbeeld zijn huis te verkopen en de verhuizing te regelen. De gemeenteraad van Noordoostpolder gaf Bouman om die reden onlangs een jaar uitstel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel