SP bezorgd over jeugdzorg azc-kinderen

NOORDOOSTPOLDER • Za 5 januari 2019 | 12:16 • Zaterdag 5 januari 2019 | 12:16

De SP uit de Noordoostpolder maakt zich zorgen over de jeugdzorg voor kinderen die in het asielzoekerscentrum Luttelgeest wonen. Doordat kinderen gedurende een asielprocedure vaak naar andere azc's verhuizen, zou hun zorg in het geding komen.

Vanaf 1 januari 2019 is niet langer het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), maar de gemeente verantwoordelijk voor het leveren van jeugdzorg aan kinderen die asiel in Nederland aanvragen. Dit jaar wordt het beleid hierover door de gemeente vastgelegd. De SP heeft vragen over de organisatie van die zorg en wil weten hoe de jeugdzorg voor die kinderen het beste geregeld kan worden.

De fractie van de SP stelt voor om de kinderen gedurende de gehele hulpverleningsperiode in het azc in Luttelgeest te laten wonen. "We willen dat kinderen bij dezelfde zorgverleners terecht kunnen", zegt Tjitske Hoekstra van de SP. Doordat de gemeente verantwoordelijk is voor de zorg van de kinderen, wil Hoekstra dat er duidelijke afspraken komen met de COA dat de kinderen niet nodeloos moeten verhuizen.

14 januari worden de zorgen van de SP besproken in de gemeenteraad van Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel