Kamp Seedorf winnaar eerbetoon Van der Laan

ALMERE • Ma 7 januari 2019 | 6:42 • Maandag 7 januari 2019 | 6:42

Het Almeers-Amsterdams kunstenaarscollectief Kamp Seedorf mag opnieuw een ode aan oud-burgemeester Eberhard van der Laan brengen. Bijna zestig kunstenaars stuurden een ontwerp in voor het eerbetoon, waarna Amsterdammers konden stemmen op hun favoriet.

Er kon tot en met 6 januari gestemd worden. Hoewel de winnaar officieel pas eind deze maand bekend gemaakt wordt, is op de site al te zien dat Kamp Seedorf met ruim vierduizend stemmen veruit de favoriet is.

Het ontwerp van het collectief bestaat uit de vereiste tekst 'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar'. Daarnaast bevat het een afbeelding van de in oktober 2017 overleden burgemeester met een sjaal van Ajax. Deze afbeelding was al eerder in Amsterdam te zien, in de Wibautstraat.

Het ontwerp komt op de toren van de parkeergarage op het Mercatorplein in Amsterdam. Het kunstwerk wordt 4,15 bij 5,20 meter groot en zal vanaf het voorjaar vijf jaar lang te bewonderen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel