Provincie lanceert website voor verkeer op de weg en het water

FLEVOLAND • Do 10 januari 2019 | 7:26 • Donderdag 10 januari 2019 | 7:26

Provincie Flevoland heeft donderdag een nieuwe website voor weggebruikers online gezet: flevowegen.nl. De site meldt onder andere werkzaamheden op alle provinciale wegen, fietspaden en vaarwegen. Ook opstoppingen na een ongeluk zijn te vinden op de site.

Stremmingen op de rijkswegen A6, A27 en N50 worden ook zoveel mogelijk meegenomen, zegt woordvoerster Monica Brouwer. Ze hoopt dat op den duur ook de gemeentelijke wegen op de site terug te vinden zijn.

Naast meldingen valt op de website ook te lezen welke infrastructuurprojecten er in de pijpleiding van de Provincie zitten en worden bij wegwerkzaamheden ook alternatieve routes aangeraden.

De Provincie biedt ook een nieuwe dienst aan met de site. Weggebruikers kunnen sms-meldingen instellen voor veelgebruikte routes. Ook kunnen ze zelf gevaarlijke situaties of mogelijke verbeteringen melden. "Het is belangrijk dat we samen zorgen dat de Flevolandse wegen veilig zijn", aldus Brouwer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel