Gemeente spoort curator aan tot betere communicatie ziekenhuiszorg

LELYSTAD • Do 10 januari 2019 | 14:38 • Donderdag 10 januari 2019 | 14:38

Slechte communicatie over de overname van de MC IJsselmeerziekenhuizen door het St Jansdal uit Harderwijk zorgt voor onrust en wantrouwen bij inwoners van Lelystad. Dat laat de gemeente weten in een brief aan de curator. De slechte communicatie zorgt volgens de gemeente ook voor onrust bij professionals.

De brief is eind vorige maand opgesteld in samenspraak met onder meer de stichting Behoud Ziekenhuis Lelystad (BZL). Die stichting is van mening dat de informatie aan inwoners 'bedroevend slecht' is. Daarom riep BZL onlangs ook een meldpunt in het leven voor mensen met klachten.

Negatief sentiment
Inwoners zouden onvoldoende weten waar ze terecht kunnen voor specialistische zorg. "Daardoor ontstaat er in toenemende mate een negatief sentiment ten opzichte van het St Jansdal", zo staat in de brief. De gemeente wil dat er in de toekomst helder en transparant gecommuniceerd wordt.

De gemeente merk dat de communicatie richting de inwoners en professionals vanuit de curator op dit moment al verbeterd is. Aldus een woordvoerder.

Het MC Zuiderzee zegt dat de beperkte communicatie zeker geen onwil is. Het wordt toegeschreven aan het feit dat er rond veel zaken nog geen duidelijkheid was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel