MC Zuiderzee: beperkte communicatie zeker geen onwil

FLEVOLAND • Do 10 januari 2019 | 21:38 • Donderdag 10 januari 2019 | 21:38

Dat er de afgelopen maanden weinig communicatie vanuit het MC Zuiderzee naar de buitenwereld is geweest, was zeker geen kwestie van onwil. Dat laat het ziekenhuis weten, gevraagd naar een reactie op een brief die gemeente Lelystad vorige maand heeft gestuurd.

In de brief schrijft burgemeester Ina Adema dat inwoners van Lelystad onvoldoende weten waar ze terecht kunnen voor medisch specialistische zorg. In de brief wordt gesproken over het ontstaan van een 'negatief sentiment' over de ziekenhuiszorg in de stad.

Onduidelijkheid
Woordvoerder Geoffrey Rook van het MC Zuiderzee stelt dat het na de doorstart eind november nog enige tijd onduidelijk was welke zorg er nog aangeboden kon worden. Het faillissement zorgde er namelijk voor dat de zorg grotendeels was afgebouwd. Het opnieuw opstarten daarvan kostte tijd.

Dit kwam mede doordat in samenspraak met ziekenhuis St Jansdal vooruitgekeken moest worden naar de periode na 1 maart. Vanaf dat moment is het Harderwijkse ziekenhuis immers pas de baas in Lelystad. Tot die tijd valt het MC Zuiderzee nog onder verantwoordelijkheid van de curator.

Omdat inmiddels wel duidelijk is voor welke ingrepen patiënten weer in het ziekenhuis terecht kunnen, kan er ook meer over gecommuniceerd worden zegt het ziekenhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Polderlady

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Weg met Bruins!

  reageer
 • Roos

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Zelfs al gaat dit ziekenhuis beperkt open mij zie je er nooit meer.
  Wat een onkunde van alle partijen waar patiënten de dupe van zijn.
  En bedankt.

  reageer
 • Ezther

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Houdt iedereen dom dus door te zwijgen. 1 januari een dode in Lelystad. Was dit met een open MC ook gebeurd? Triest voor iedereen en zeker de nabestaanden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert