Pluimvee na twee jaar weer te bewonderen op Zuiderzeeshow

LUTTELGEEST • Do 10 januari 2019 | 23:23 • Donderdag 10 januari 2019 | 23:23

De Zuiderzeeshow van kleindierenvereniging Pels en Pluim begroet dit jaar voor het eerst sinds twee jaar weer pluimvee. Door de vogelgriep waren kippen en eenden de afgelopen twee jaar niet welkom. In de Orchideeënhoeve in Luttelgeest is donderdagavond het evenement gestart dat nog twee dagen duurt.

Tijdens de Zuiderzeeshow worden behalve pluimvee ook konijnen, cavia's en siervogels tentoongesteld. Deelnemers aan de tentoonstelling laten niet zomaar hun dieren zien. Ze doen ook mee aan een wedstrijd. Per ras of soort kijkt een jury wat het mooiste dier is.

Eindelijk reuring
Tijdens de opening had organisator Egwin Roffel extra aandacht voor de terugkeer van het pluimvee op de show. "Eindelijk, na twee jaar, is er weer wat reuring in de zaal." De dieren maken namelijk volop geluid. Met het pluimvee was ook de trots van de houders weer terug. "Je wil toch weten of je goed bezig bent en als je twee jaar geen shows hebt, dan krijg je geen bevestiging. Waar doe je het dan nog voor?" Dat zegt één van de deelnemers van wie de haan in de prijzen viel.

De jury heeft de dieren al bewonderd en beoordeeld. Burgemeester Bouman van Noordoostpolder zou dat in eerste instantie ook doen, maar hij liet de opening aan zich voorbij gaan vanwege tijdgebrek. Hij beloofde wel vrijdag een kijkje te komen nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert