Gedicht Dodenherdenking dit jaar van Flevolandse jongere

FLEVOLAND • Vr 11 januari 2019 | 9:51 • Vrijdag 11 januari 2019 | 9:51

Een Flevolandse jongere mag dit jaar een gedicht maken en voorlezen voor de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Om te bepalen wie dat mag doen, is er een wedstrijd uitgeschreven.

Jongeren tussen de 14 en 19 jaar oud kunnen tot 1 februari een gedicht van maximaal 25 regels insturen. Het gedicht moet raakvlakken hebben met het thema 'Geef vrijheid door'.

Een jury maakt dan een voorselectie van de beste gedichten. Tijdens de finale op 9 maart in de Meerpaal in Dronten worden de tien beste gedichten door de schrijvers voorgedragen. Daarna besluit de jury wie zijn of haar gedicht mag voordragen tijdens de herdenking.

Elk jaar wordt er tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam een gedicht voorgedragen door een jongere. Waar de dichter vandaan komt, ligt aan de provincie waar dat jaar de 5 mei-lezing gehouden wordt. Dit jaar wordt die in Almere gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (1)

  • Marina Cremer

      Za 4 mei Zaterdag 4 mei

    Willen jullie het gedicht van Maureen uit Emmeloord , wat ze gisteren heeft voorgedragen, naar mij toesturen of online zetten? Prachtig was het!

    Marina Cremer.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert