CU-lijsttrekker Hofstra niet bang voor OVP-effect

FLEVOLAND • Za 12 januari 2019 | 16:35 • Zaterdag 12 januari 2019 | 16:35

Gedeputeerde Harold Hofstra is niet bang dat zijn prominente rol in het Oostvaardersplassen-dossier hem zal achtervolgen tijdens de komende verkiezingsstrijd. Hofstra gaat de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in als lijsttrekker van de ChristenUnie.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken verwerpt Hofstra de suggestie dat hij daarbij hinder zal ondervinden van de harde kritiek die hij opriep door als gedeputeerde het afschieten van 1.830 edelherten in de Oostvaardersplassen te verdedigen. Hij verwacht juist dat er waardering zal zijn voor zijn "heldere en transparante verhaal".

Ondanks de felle weerstand tegen het beleid, zou Hofstra er niet voor terugschrikken na de verkiezingen met dezelfde portefeuille door te gaan. Hij zegt dat zijn hart bij de Flevolandse natuur is komen te liggen, en "de Oostvaardersplassen is daar onderdeel van".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel