Het boerenleven in een appartement

ALMERE • Za 12 januari 2019 | 16:46 • Zaterdag 12 januari 2019 | 16:46

Stadsboerderij de Vliervelden in het Almeerse Oosterwold gaat uitbreiden. Op het erf naast de boerderij worden 21 appartementen en 7 vrijstaande woningen gebouwd. Voor de appartementen was zaterdag een kijkdag. De helft van de appartementen is al verkocht.

Het is de bedoeling om een kleine gemeenschap te creëren. Zo profiteren de bewoners van het 'boerenleven' tussen de koeien en de rode bieten, maar ze zitten nog wel dicht bij de stad.

Het idee komt van boer Tom Saat. "We hadden een boerderij op de Kemphaan in Almere, maar daar konden we nooit verblijven", legt Saat uit. "We werken daar altijd al wel met veel mensen. Dat wilden we graag uitbreiden." Zo is het idee ontstaan.

In Oosterwold bouwen mensen hun huis toch zelf?
De bewoners hoeven zelf niks aan de bouw van het appartementencomplex te doen, maar zorgen er uiteindelijk wel met elkaar voor hoe alles geregeld wordt. De toekomstige bewoners komen uit Almere, maar ook uit andere delen van het land. Ze komen vooral voor de rust, de weilanden en om de stad te ontvluchten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel