Masterclasses voor jonge ondernemers

ZEEWOLDE • Ma 14 januari 2019 | 17:39 • Maandag 14 januari 2019 | 17:39

Masterclasses van, voor en door Zeewolder ondernemers. Dat is het idee achter het opleidingsprogramma dat de Bedrijfskring Zeewolde, Vereniging Centrumondernemers Zeewolde en de gemeente willen opzetten.

De masterclasses zijn bedoeld voor jonge ondernemers. "Zij starten op een heel andere manier dan traditionele ondernemers", zegt Wim van den Noort, voorzitter van Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde. "Ze beginnen vaak op een zolderkamertje, maar als hun bedrijf een beetje levensvatbaar is, dan krijg je te maken met de vraag 'hoe krijg ik dat organisatorisch voor elkaar. " De kennis die tijdens de masterclasses wordt opgedaan, kan de nieuwkomers helpen.

Het concept komt overgewaaid uit Amstelveen en de Haarlemmermeer. Nieuw ondernemerschap wordt door de opleidingen verbonden met bestaand ondernemerschap. Van den Noort: "Dus komen er bijeenkomsten bij grote ondernemers, maar ook intervisie tussen ondernemers die al heel lang meelopen en nieuwe ondernemers. Op die manier slechten wij de muren tussen bedrijven."

Dit jaar moeten de eerste masterclasses worden gegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel