Water bij de wijn voor horecaplan De Deel

EMMELOORD • Ma 14 januari 2019 | 22:24 • Maandag 14 januari 2019 | 22:24

Na twee mislukte pogingen om een horecapaviljoen te realiseren op De Deel in Emmeloord, wil het college van burgemeester en wethouders de eisen versoepelen. In het paviljoen mag dan naast horeca ook een gewone winkel komen. Op die manier moet het alsnog aantrekkelijk worden voor een investeerder om het pand op het plein in het centrum neer te zetten.

Al jaren is de gemeente Noordoostpolder bezig om het centrum aan te pakken en aantrekkelijk te maken. Het is een lijvig hoofdpijndossier, waar afgelopen zomer een einde aan leek te komen. Na een prijsvraag werden ondernemers bereid gevonden om een paviljoen te bouwen en te exploiteren.

Zo ver kwam het niet, want de winnende ondernemers gaven de opdracht terug, uit vrees voor concurrentie. Daarop kreeg de nummer twee van de prijsvraag de kans een zaak te bouwen en te starten. Ook die investeerder haakte af vanwege de financiële eisen.

Terug bij af
Wethouder Wiemer Haagsma wil nu als oplossing wat water bij de wijn doen en de regels wat versoepelen. Hoe soepel moet blijken uit bestudering van het bestemmingsplan. De wethouder benadrukt dat er ook dingen goed zijn gegaan. Zo is Hotel Restaurant 't Voorhuys uitgebreid en komen eind januari exacte plannen naar buiten over hoe het plein er uit komt te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel