Politiek wil passage over Lidl schrappen

DRONTEN • Do 17 januari 2019 | 22:22 • Donderdag 17 januari 2019 | 22:22

De zinsnede dat het college van burgemeester en wethouders van Dronten positief is over de vestiging van supermarkt Lidl in Dronten-West wordt uit de retailvisie gehaald. Dat bleek donderdagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis. In die retailvisie wordt de toekomst van de detailhandel in de gemeente Dronten geschetst.

De vestiging van een Lidl in Dronten-West staat al langer ter discussie. De gemeenteraad is onder meer bang dat de discounter negatieve gevolgen heeft voor de ondernemers in Swifterbant. Bovendien past de supermarkt niet in het bestemmingsplan en de structuurvisie van Dronten-West. Desondanks schrijft het college in de retailvisie dat b&w positief staat tegenover de vestiging van de Lidl in de woonwijk.

Na een discussie bleek donderdagavond dat een meerderheid van de gemeenteraad wil dat die passage wordt geschrapt. De politici zijn bang dat als ze instemmen met de retailvisie, ze automatisch ook groen licht geven voor de bouw van de supermarkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel