Wethouder: zorgaanbod NOP wordt beter

EMMELOORD • Za 19 januari 2019 | 11:55 • Zaterdag 19 januari 2019 | 11:55

Het zorgaanbod in Noordoostpolder wordt beter nu er nog maar één ziekenhuis is in plaats van twee concurrerende. Dat zegt wethouder Marian Uitdewilligen vandaag in het programma Over Flevoland Gesproken.

Faillissement
Na het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen is het Antoniusziekenhuis uit Sneek de enige aanbieder die overblijft in Noordoostpolder en Urk. De gemeente is blij dat er nu een einde is gekomen aan de concurrentiestrijd tussen twee verschillende ziekenhuizen.

Afspraken
Volgens Uitdewilligen wordt het nu gemakkelijker om afspraken te maken tussen ziekenhuis, huisartsen en bijvoorbeeld de thuiszorg. Het Antoniusziekenhuis gaat de komende jaren gebruik maken van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord dat daarvoor speciaal is aangekocht door de gemeente Noordoostpolder. De naam van het pand blijft overigens ongewijzigd. Dokter Jansen was de eerste huisarts die zich in 1944 in Noordoostpolder vestigde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel