Leefbaar wil actie tegen bouwplannen Strand Horst

ZEEWOLDE • Zo 20 januari 2019 | 20:05 • Zondag 20 januari 2019 | 20:05

Leefbaar Zeewolde roept inwoners van het dorp opnieuw op om in actie te komen tegen bouwplannen op Strand Horst. Het recreatiegebied ligt aan de overkant van het Wolderwijd en Nuldernauw.

De gemeente Ermelo, waar het gebied toe behoort, is van plan het strand op te knappen. Onderdeel van de plannen is de komst van een evenementenhal en een hotel.

Geluidsoverlast door evenementen
Leefbaar Zeewolde vreest dat de evenementenhal betekent dat Zeewolde te maken krijgt met geluidsoverlast. In de hal mogen 80 dagen per jaar evenementen worden gehouden voor meer dan 2.500 bezoekers. "Het is een vlakke omgeving. Het geluid draagt ontzettend ver over het water," zegt fractievoorzitter Ben Sonneveld.

'Hotel verpest aanblik'
Ook de komst van het hotel ziet hij niet zitten. Dit gebouw mag namelijk bestaan uit een toren van maximaal 60 meter hoog. "Het past niet bij de omgeving." Volgens Sonneveld is er in het verleden door de randmeergemeenten afgesproken om de kustzones 'in een natuurlijke hoedanigheid te ontwikkelen.' Een 60 meter hoge toren past daar wat hem betreft niet bij.

Protest
De plannen die de gemeente Ermelo met Strand Horst heeft zijn al in een vergevorderd stadium. Tot eind deze maand kunnen er zienswijzen worden ingediend. Leefbaar Zeewolde hoopt dat Zeewoldenaren dat massaal gaan doen. De partij heeft een voorbeeldtekst opgesteld die mensen kunnen overnemen.

In het verleden deed Leefbaar Zeewolde al eens een vergelijkbare oproep. Ook bewoners lieten eind vorig jaar van zich horen over de bouwplannen op het strand.

Strand Horst (rood omcirkeld) ligt dichtbij Zeewolde Zuid:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel