'Bij volgende vorstperiode ijsbaan mogelijk deels open'

ZEEWOLDE • Ma 21 januari 2019 | 21:37 • Maandag 21 januari 2019 | 21:37

De gemeente Zeewolde wil het bij een volgende vorstperiode sneller mogelijk maken om te schaatsen op de nieuwe ijsbaan. De ijsmeester krijgt bijvoorbeeld de vrije hand om een kleiner deel van de baan onder water te zetten, zodat kinderen in ieder geval op de ijzers kunnen staan.

Ook heeft de gemeente in overleg met de ijsvereniging bepaald dat een voorspelling van vijf dagen vorst niet per se noodzakelijk is om de baan onder water te zetten. Dat was tot nu toe wel een eis.

'Krabbelbaantje wel haalbaar'
Schaatsliefhebbers in het dorp vroegen zich af waarom de nieuwe ijsbaan nog niet in gebruik kon worden genomen. Wethouder De Jonge: "Achteraf gezien hadden we één zijde misschien wel open kunnen doen, de kant die in de schaduw ligt. Dan kun je weliswaar geen rondje schaatsen, maar voor de jeugd is er dan wel een krabbelbaantje."

De Jonge heeft dus ook met de ijsclub afgesproken dat de 'vijf dagen vorst-regel' minder strikt wordt aangehouden. "We gaan de beslissing van het wel of niet onder water zetten van de ijsbaan bij de ijsmeester neerleggen. Hij gaat dan kijken of het de moeite waard is om de hele baan onder water te zetten of misschien dus één zijde."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel