Wethouder Ermelo: 'Uitzicht Zeewolde niet verpest'

ZEEWOLDE • Ma 21 januari 2019 | 22:20 • Maandag 21 januari 2019 | 22:20

"Ik geloof niet dat het uitzicht van Zeewolde wordt verpest door onze plannen met Strand Horst." Dat zegt wethouder Hans de Haan van de gemeente Ermelo. De gemeente wil op het strand een conferentiecentrum met hotel bouwen. De maximale hoogte van het pand is 60 meter.

Eerder kwam de lokale partij Leefbaar Zeewolde in actie tegen het plan van de buurgemeente. De partij roept Zeewoldenaren op om een zogenoemde zienswijze in te dienen bij de gemeente Ermelo. Fractievoorzitter Ben Sonneveld van Leefbaar Zeewolde sprak zich eerder al uit tegen de bouw. "Het past niet bij de omgeving."

Volgens wethouder De Haan van Ermelo valt dat wel mee. "Een gebouw van 60 meter hoog aan het water moet geen probleem zijn, ook niet voor Zeewolde", zegt De Haan. De gemeente Ermelo heeft afbeeldingen laten maken van hoe het uitzicht in Zeewolde gaat worden. "Dat valt wat ons betreft erg mee", reageert de wethouder.

Tekst gaat verder onder afbeelding


Impressie gezien vanaf het strand in Zeewolde

Natura2000-gebied
De lokale partij uit Zeewolde vreest ook voor geluidsoverlast. Het geluid zou ver over het water dragen naar Flevoland. Volgens de wethouder uit Ermelo gaat Zeewolde echter weinig merken van het geluid. "De hal staat naast een Natura2000-gebied. Er gelden zulke strenge regels en eisen voor de mogelijke geluidsoverlast voor het natuurgebeuren daar, dat de exploitant heel zwaar moet isoleren."

"Ik geloof niet dat het uitzicht van Zeewolde wordt verpest."

— Hans de Haan, wethouder Ermelo

Tot aan het einde van de maand kan een zienswijze worden ingediend bij de gemeente Ermelo. Volgens De Haan betekent dat niet dat ieders klacht zomaar wordt meegenomen. "Je kan wel een zienswijze indienen, maar je moet belanghebbende zijn. Niet iedereen in Zeewolde is belanghebbende."

Strand Horst ligt tegenover Zeewolde in de gemeente Ermelo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel