Eerste lading vlees edelherten al uitverkocht

FLEVOLAND • Di 22 januari 2019 | 10:37 • Dinsdag 22 januari 2019 | 10:37

De eerste lading vlees afkomstig van afgeschoten edelherten in de Oostvaardersplassen is binnen twee uur uitverkocht. Via de website koopeenhert.nl werden sinds 11.00 uur dinsdagochtend pakketten van 2 en 4 kilo aangeboden. De eerste levering voor particulieren bestond uit vlees van 85 herten. Naar verwachting is er maandag nieuw vlees beschikbaar.

Staatsbosbeheer werkt bij het aanbieden van het vlees samen met wildgroothandel Van Meel. Die verkoopt ook aan restaurants en poeliers. Daarnaast gaat een gedeelte van het vlees naar de voedselbanken.

De edelherten worden in de Oostvaardersplassen ontdaan van ingewanden en in een koelinstallatie opgeslagen. Van Meel brengt de kadavers naar Amsterdam, waar het vlees verder verwerkt wordt. De NVWA keurt vervolgens het vlees. "We zijn hier ingestapt omdat we geloven in de mooie kwaliteit van het edelhertenvlees uit de Oostvaardersplassen", zegt Thomas van Meel van de groothandel.

Faunabeheerders zijn sinds 10 december bezig met het afschieten van edelherten in het natuurgebied. Een klein deel van de dode dieren blijft liggen als voedsel voor bijvoorbeeld de vos en de raaf. Het schieten van de dieren in de Oostvaarderplassen loopt achter op schema.

Staatsbosbeheer krijgt van Van Meel een 'marktconforme vergoeding' van een paar euro per kilo. Het geld wordt onder meer gebruikt om een deel van de kosten te dekken.

Voedselbank
Van Meel en Staatsbosbeheer doneren 2000 kilo vlees aan Voedselbanken Nederland. Het gaat om 8000 pakjes van 250 gram goulash/stoofvlees. Consumenten kunnen een vleespakket kopen met onder meer hamburgers, worstjes en biefstukken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (37)

 • peter van den bemt

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  En wat ik nou zo wrang vindt aan dit hele verhaal: de groothandelaar die het vlees afneemt en doorverkoopt, wist, ook tot zijn eigen verrassing te vertellen dat dit vlees veel vetter is dan al het andere vlees zoals vanuit de Veluwe en de duinen. Dus actievoerders, daar ga je met je verhaal dat de beesten, zelfs in de zomer, verhongeren in de OVP. Dit hebben jullie bereikt.

  reageer
 • Yvon

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Hahahahaha helemaal juist.

 • Smurf

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Heerlijk die herten bief goed bezig. Die van Staatsbosbeheer geen hongerdood maar de kogel goede oplossing anders hadden de dieren nu al in de problemen gezeten met die kou

  reageer
 • peter van den bemt

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Welke hongerdood? Van in vrijheid levende herten, is dit het vetste vlees dat de slagers zijn tegengekomen.

 • Me

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Dat de herten geschoten zijn en nog worden gaat aan mijn hart. Helaas dat er voor is gekozen en veranderingen aangebracht door maar vooral om die die paardenknuffellaars. Het lot geschied in dit geval van de Edelherten, en wel een compliment geef voor de gedachten dat er ook gegeven wordt aan de voedselbank .

  reageer
 • jaap1

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Raar beheer eerst bijvoeren en dan doodschieten. Gaat op boeren lijken.

  reageer
 • K.

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Zo afschuwelijk dit en zo jammer om te lezen dat sommigen dit oké vinden. Waar wij mensen eens bij stil moeten staan dat wij het grootste probleem zijn in deze samenleving. Eigenlijk zouden wij niet hoger in de voedselketen staan als wij geen wapens zouden hebben. Dieren doden elkaar om te overleven en wij doen het tegenovergestelde. Hoevaak zie je het niet voorbij komen dat een mens een dier doodt alleen voor een mooi plaatje. Een mens kan alleen maar iets moois kapot maken. Omdat de mens steeds meer grond in beslag neemt en de dieren geen tot weinig leefomgeving hebben worden ze maar afgeknald.

  Dieren zijn trouw aan ons, ze laten ons zien wat liefde is en zullen dat ook altijd zijn en laten zien.

  Het grootste probleem is dat wij mensen arrogant zijn geworden en denken dat wij alles voor elkaar hebben en dat wij steeds meer en meer willen.

  En geloof me maar het zal nooit genoeg zijn. Het zal pas genoeg zijn als al het moois kapot is gemaakt door ons.

  reageer
 • Yvon

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Ja en deze dieren worden gedood om de overblinvende te kunnen laten overleven. Helaas lopen er geen dierlijke jagers die herten als prooi zien in ovp, daar is het ook te klein voor.

 • peter van den bemt

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  @Matja. Nee. Het ligt iets anders. Wat K beschrijft, in wezen dat de mens de natuur gaandeweg aan het vernietigen is, is niet wat vooruitgang, etc. genoemd wordt. Het is wat die zogenaamde 'vooruitgang' KOST. Jouw vooruitgang, alsmaar meer willen, alsmaar groter willen worden, stedengroei, meer asfalt, groter huis, grotere auto, meer auto's, meer en verder vliegen, meer, meer, gaat ten koste van natuur en klimaat.

 • Matja

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Ik geloof je! Het wordt nl ook wel groei, ontwikkeling, vooruitgang etc etc genoemd. Profiteren we daar allemaal niet van???

 • laat alle reacties zien
 • Klaas

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  2000 g naar de voedselbank. Er worden 1830 afgeschoten . Dat is dus iets meer dan 1 kilo van 1 edelhert. De rest word verkocht voor 30 euro de kg .Ik begin bijna te geloven dat deze hele toestand de bedoeling was want volgens een kenner op tv waren de edelherten goed gevoed.
  Wel jammer dat het weer zo moet.

  reageer
 • Ras

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Ja zeker!?? zogenaamd gul zijn bij de voedselbank maar ondertussen onder de tafel dik verdienen aan die herten.

 • l

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Er wordt gewoon weer een smerig spelletje gespeeld door de hoge heren,
  er worden er weer een stel goed beter van.....

 • jaap

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Drama, de ziel en het karakter uit de Oostvaardersplassen geschoten n.a.v het zeer gekleurde advies van van Geel. De luchtvaart man. Economie, en vermarkten zijn nu leidend. Het enige moment om dit nog te corrigeren zijn de komende staten verkiezingen. Flevoland voor natuur waar de mensen van kunnen genieten,het behoud van de Oostvaardersplassen en een mooie verbinding met de Veluwe in een schone lucht. Goed stemmen in maart. En zeker niet op de partijen die ons prachtige natuurgebied kapot hebben gemaakt, en van de provincie Flevoland een 2 de Haarlemmermeer / Schiphol willen maken.

  reageer
 • Henry

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Dat is nog eens mooi dat die beesten een goede dood hebben gehad en geen honger dood. Maar gewoon de kogel. Dat je dan ook nog eens het vlees kunt kopen perfecte oplossing. Ik zeg goed bezig Staatsbosbeheer.

  reageer
 • peter van den bemt

    Do 24 januari Donderdag 24 januari

  Welke hongerdood? Van in vrijheid levende herten, is dit het vetste vlees dat de slagers zijn tegengekomen

 • Mark

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Geen enkel weldenkend mens heeft ooit gesproken voor een dier. Maar jij, Jaap, kunt namens de dieren spreken, jij weet wat er door ze heen gaat en wat ze voelen of hoe goed ze leven? Wat een kul.

 • jaap

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Mooie dood hoe kun je dat zeggen beesten staan stijf van de stress op hun dood, de kogel te wachten.

 • Klaas

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  gelukkig wordt er nog iets goeds mee gedaan. De grootste schreeuwers, zijn de grootste vervuilers. Ze komen van heel ver met hun auto om hier te schreeuwen. Vervolgens laten ze hun troep hier achter. Zelfs gezinnen die dit als uitje deden en in het zuigerplasbos gingen spelen en dan de verpakkingen van hun afval op de picknick tafels achter lieten. Hypocriet is de menselijke eigenschap. De beesten hebben een mooie zomer achter de rug worden netjes geslacht zal willen dat de varkens en de andere dieren ook zo geslacht worden en zo een vrij leven.

  reageer
 • Force Track

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Mooie rode wijn gevonden in de kelder, uitstekend bij het wild. Vandaag nog gauw een tweede bestelling geplaatst.
  Het diner in huize Force Track is nooit voor 20.30 uur. Chin chin

  reageer
 • Wim

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  OF begint steeds meer het karakter van een sociaal medium te krijgen, waarop alles-en-iedereen haar/zijn ongefundeerde mening kan spuien, waarop dan weer jan-rap-en-zijn-maat ongenuanceerd kan reageren. En dat zich eindeloos herhalend, totdat de meute zich op het volgende onderwerp kan storten en de hele cyclus weer van voor-af-aan begint.

  reageer
 • M.Pleumeekers

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Zo walgelijk , dat er ook nog verdiend moet worden aan deze prachtige Dieren !

  reageer
 • Yvon

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Destructie dan maar??? Kompleet achterlijke reactie al hadden ze wel wat meer aan de voedselbank kunnen geven

 • jaap

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Wat een verschrikkeleijke gasten:die dieren zijn hoog zwanger,stelletje rotzakken

  reageer
 • Joop

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Zeer trieste ontwikkeling het vermarkten van de natuur. Prachtige edelherten stuk geschoten. Voor een stukje vlees. Terwijl er net een grote actie gestart is om juist minder vlees te eten. Ideaal moment. Voor de beeldvorming wat naar de voedselbank, rest voor het geld Lekker aan de prijs.
  Wolf moet dood ,ganzen moeten dood , edelherten dood alles voor de onverzadigbare consumptie drang van de mens. En Staatsbosbeheer klem gezet door rijk en provincie, verworden tot een uitvoerende club. Niet het proces bepaald maar de politiek helaas.

  reageer
 • peter van den bemt

    Do 24 januari Donderdag 24 januari

  Grotendeels met je eens. Maar het is niet zo dat de edelherten zijn geschoten voor het vlees. Ze zijn uiteindelijk geschoten, omdat een stel.... heeft lopen brullen dat ze verhongerden. Die hebben een hoop stampij gemaakt. Daardoor zijn ze nu geschoten. Ja. En dat levert vlees. Wat, naast de rest wat je noemt; mede heel triest is, is dat het vlees veel vetter is dan van alle andere herten in Nederland, zoals de Veluwe en de duinen. Verre van verhongerd dus

 • Flevoburger

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Doe niet zo gefrustreerd. Iedere dag worden er, alleen in Nl al, miljoenen dieren geslacht voor de consumptie. Het korte leven wat zij daarvoor gehad hebben staat in geen verhouding met het vrije natuurlijke bestaan van deze edelherten. Die overigens ook geen stressvolle rit naar een slachthuis hebben moeten meemaken.
  Als ieder stukje vlees in Nederland op deze manier zou worden "geproduceerd" pffff, dan zou de wereld er een stuk beter uitzien....

 • Veertje

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Drachtige hindes met hun laatse jong. Je moet er maar zin in hebben. Hieruit blijkt maar weer hoe het op alle fronten met de mentaliteit in dit land gesteld is. Walgelijk vind ik het.

  reageer
 • Veertje

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  @Matja
  Ja, inderdaad een kwestie van mentaliteit. En dan heb ik het over de mentaliteit van mensen, die uitsluitend met zichzelf bezig zijn (egoisme en materialisme) en daarmee geen enkel gevoel meer hebben voor leed van anderen. En dat geldt zowel voor dieren in de OVP, die jaren geleden hebben door het wanbeleid die u nu consumeert en helaas ook vaak t.a.v. hun medemens.
  Nog een fijne dag verder en geniet van uw hertenbiefstukje zou ik zeggen.

 • Matja

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Gelukkig leven we in een land waar je een mening mag hebben. Leg mij eens uit waarom in dat zelfde land als je een andere mening hebt, dat dan gelijk wordt weggeschreven als een mentaliteits ding??? Kwestie van mentaliteit?

 • Jan

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Jammer sommige gevoeloze reacties 1 groot drama daar.
  Welkom in de wereld van 2019 waar sommige mensen letterlijk smullen van diernleed.

  reageer
 • Matja

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Ik zeg vrijuitloop hert. Is het nu weer niet goed?

  reageer
 • Matja

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  @Johan. Mooie aanvulling op wat ik probeerde te zeggen.
  Fijne avond en eetsmakelijk 🦌

 • Johan

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Da's nu eens mooi gezegd. 👍
  Veel mensen in Nederland kunnen volgens mij niet meer nuchter nadenken.
  En laat het duidelijk zijn.
  Veel toestanden in de vleesindustrie ben ik het absoluut niet mee eens maar ook dat ligt aan onszelf.
  We willen veel voor weinig geld.
  Dit is een mooie oplossing zo en van mij mogen ze op deze manier vlees fokken.
  Alleen dan niet wachten dat er teveel lopen en geleidelijk aan werken

 • Richard

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Prima oplossing. Zowel de voedselbank als consumenten kunnen hiervan profiteren. Kan niet wachten op de volgende lichting. Ik hoop er dan ook van te kunnen profiteren

  reageer
 • EDELHERT

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  MMMMM heerlijk en ook eerlijk

  reageer
 • Ingrid

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Pardon!

 • Lely

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Dus het project Oostvaarders plassen is nu eigenlijk: soort van fokplaats voor herten, zodat jagers kunnen oefenen?!

  reageer
 • asjemenou

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Ja en?? wat is het probleem?

 • Bas

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Misselijk door het schrijnende verhaal wat er achter zit.

  Het was al duidelijk. Men is anno 2019 gevoelloos. Van Staatsbosbeheer wisten we het al...

  reageer
 • Henk

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Walgelijk

  reageer
 • Kareltje

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Hier is niets walgelijks aan. We hebben het hier over een zalig stukje biologisch hertenvlees van eigen Flevolandse bodem. Dat eet ik 100x liever dan het vlees uit de supermarkt waarvan je niet weet waar het vandaan komt.

 • Niek Beenen

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Want een beest dat op natuurlijke wijze sterft (lees verhongerd, verongelukt of levend uit elkaar getrokken door een carnivoor hoger in een voedselketen) is ‘humaan’, niet walgelijk en zo leuk voor de diertjes?

  Stop met de Disney-sering van wilde dieren.

 • Marieke

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Ja hoor lekker gezond vlees, en daarbij t gezeur over antibiotica? Dieren met antibiotica mogen niet geslacht worden. Moet eerst eruit daarna slachten.

  reageer
 • L

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Daarom wordt ELK kadaver onderzocht.

  En welke anti biotica? Lol
  Ruikt naar propaganda/nepnieuws vanuit linkse hoek.

  Waarom zouden we dieren die we zo natuurlijk mogelijk willen laten leven (ja ja, lijden en creperen gejank over bijvoeren en wanbeleid enzovoorts) anti-biotica toedienen? Dat spul is stervensduur en het is volledig tegendraads als je een vorm van natuurlijke selectie wilt behouden.
  Anti-biotica geef je aan dieren die geld voor je opleveren of waar je aan gehecht bent, niet aan een kudde wilde knollen en herten. Hoe lullig het ook klinkt, het is de investering niet waard en het is niet logisch.

 • Karoza

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Subsidie beuren
  En dan herten afknallen en er weer aan verdienen.
  Wat geweldig en wat een dierenleed wat OVV heet

  reageer
 • L

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Welke subsidie???
  Ik weet niet waar ik over moet zeiken dus begin ik maar over subsidie?

 • Mjamjam

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Heerlijk, bedankt voor het bericht. Ga het zeker proberen! Goed dat er ook van dat lekkers naar de voedselbank gaat. Ook voor die mensen een bijzonder stukje vlees.

  reageer
 • Dirk

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  daar word alleen t afval vlees met de kogels heen gestuurd .

 • Polderlady

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Dit geeft een nare smaak: de koningspaarden worden verplaatst en niet afgeschoten, de herten wel. De reden komt nu al boven water drijven

  reageer
 • Yvon

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Domme reactie hoor. Wel eens geprobeerd edelherten te vangen? En dan ook nog eens zo ontzettend Veel? Die beesten raken in shock en gaan dood.
  Edelherten uitzetten ? Waar ?in de duinen of het waterleiding gebied hij zandvoort of op de Veluwe zodat ze daar afgeknald worden ? Natuurlijk is dit in en in triest en had er beter over nagedacht moeten worden voor ze uitgezet werden in ovp. Maar dat is helaas niet gedaan en zal je toch moeten gaan ingrijpen.

 • Sjaak

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Water loopt mijn mond al uit. Ben al aan het bestellen geweest.😋😋😋

  reageer
 • Rick

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Eindelijk een eerlijk, non bioindustrieel stukje vlees uit mijn polder. Ik ga bestellen!

  reageer
 • Stedewijker

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Eindelijk, vlees van eigen bodem. Puur natuur en zonder groeihormonen, anti-biotica en andere chemische rommel. Gaat meteen bestellen, dit wordt genieten.

  reageer
 • Ik Natuurliefhebber

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  @ Iedereen. Vlees, kip of vis uit Venezuela, Ierland of verder weg wordt steekproefgewijs gecontroleerd. En geloof mij veel biefstuk en ander vlees, kip, vis uit Verweggistan wordt niet gecontroleerd. In deze landen gelden andere regels dan hier. Regelmatig komen er vleesschandalen aan het licht. Deze worden publiekelijk bekend gemaakt. Veel fokkerijen en kwekerijen werken met chemische middelden, antibiotica, groeihormonen en meer om de productie te vergroten.
  Bekend is dat Noorse Zalm kwekerijen overmatige hoeveelheden antibiotica gebruiken om hun kweekzalm "gezond" te houden. Er zitten teveel vissen in een kweektank.
  Russische kipfokkerijen dito.10-duizenden kippen in een klein hokje en met aangepast voer. Paardenbiefstuk verkocht als Runderbiefstuk. Fipronil als ontsmettingsmiddel in de kippen industrie. En ik kan nog wel even doorgaan. De media staat vol met deze berichten.
  @ Vd Fusten . U verteld mij dat alles OK is, want alles word getest ?????. Laat mij niet lachen
  .

 • Dirk

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  @ stedewijker heb uit betrouwbare bron vernomen dat ze niet bezorgen in de stedewijk , dus je bestelling is nutteloos .

 • OMG

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Hahahaha VD Fusten dat is wel zeker zo...... Hoe kan ham in de winkel dan rood van kleur zijn??? Terwijl de ham van nature wit is?

 • Vd Fusten

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Haha. Geen enkel Nederlands vlees wat de laatste jaren te koop is, is ooit behandeld met groeihormonen, antibiotica of andere chemische rommel zoals u zegt. Graag eerst even uw huiswerk doen voordat u zulke onwaarheden gaat roepen. Bij voorbaat dank.

 • Mariska

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Wat een gezeur weer over dat de dieren ziek zouden zijn. Nederland is een land van regeltjes. Zieke dieren komen er nooit doorheen. En niemand dwingt je om het te eten.
  Denk overigens ook dat er een groter percentage zieke koeien geslacht wordt dan het percentage herten dat "ziek" was bij de Oostvaardersplassen.

  reageer
 • Wicht

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Al het vlees dat je in de winkel koopt, is ook van zieke dieren. Zitten vol met antibiotica. In het slachthuis loopt de pus eruit. Dus inderdaad... Dit is gewoon een mooie oplossing voor een lelijk probleem.

 • Diana

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Mooi dat deel naar voedsel banken gaan, hebben deze mensen ook eens een lekker stukje vlees.

  reageer
 • Koolmoes

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Niet op mijn tafel

  reageer
 • Inger

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Van Meel betaalt een marktconforme vergoeding van een paar euro per kilo en heeft het lef om het vervolgens te verkopen voor minimaal 25 euro per kilo. Uitgaande van een kostprijs van 3 euro gaat de prijs dan een keer of 8 over de kop!!! Oke, er zijn uiteraard kosten verbonden aan het slachten en verder verwerken maar dit is echt schandalig en misdadig. En dan nog op de website aangeven dat duurzaam en smaakvol hertenvlees niet duur hoeft te zijn.....

  reageer
 • Dirk

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  @ L ik betaal voor een schilders beurt van me huis nooit meer dan 550.00 euro incl, verf en t gebeurt nog goed ook .

 • L

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  ‘Een keer of 8 over de kop’
  Zo werkt economie dus niet he.
  Als je niks begrijpt van overheadkosten en hoe het in de praktijk uitpakt kan je beter niks zeggen.
  Je betaalt toch ook € 2.500,- om je huis te laten schilderen terwijl de totale prijs van verf hooguit € 600,- is?
  Zou het dan niet meer dan € 800,- mogen kosten omdat het anders ‘een keer of 4 over de kop’ gaat?

 • Añs

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Hoe ver!!heeft de mens het laten komen arme beesten !!in de hele wereld worden mensen afgeslacht nu ook de herten enzv de wereld is verot!!!arme maatschappij

  reageer
 • L

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Al sinds het begin der mensheid worden dieren geslacht. Zo gaat dat in de natuur en dat concept hebben wij meegenomen omdat het een relatief makkelijke manier is om aan voedingsstoffen te komen.

 • Sander

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Goh, loop je achter? Dit is niet nieuw, tenminste in de Oostvaardersplassen wel, omdat demonstranten dat hebben geforceerd (het afschieten van gezonde dieren i.p.v alleen de zieke). Echter op de Veluwe en de Amsterdamse Waterleidingduinen gebeurt dit al jaren. Het logische gevolg van een maximum aantal dieren is dat het overschot wordt afgeschoten.
  Stukje oorzaak/gevolg. Niet zo moeilijk allemaal.

 • Just me

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Nu maar hopen dat het vlees niet vergiftigd is door het jacobskruiskruid en zwart mosterdzaad....... Anders worden er vele burgers vergiftigd

  reageer
 • Veertje

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  @Just me
  Nou en...... ze willen het toch zo graag?

 • Herman

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Bangmakerij en stemmingmakerij.

 • Joop

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Zielig hoor!!!

 • Faerie

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Voedselbanken Nederland... ok, hm, jammer weer. Dat betekent dat Almere naast de pot pist hiermee, want (ik weet niet hoe vaak ik dit nog moet uitdragen voordat mensen het gaan weten) daar is geen Voedselbank (een voedselbank bezigt ook die exacte naam en is aangesloten bij voedselbanken Nederland). Geen van de vele Almeerse initiatieven (VLA, FARE, Almeerse Handen Ineen, Wensjes etcetc) is aangesloten bij Voedselbanken Nederland. Daar kunnen de minima zelf niks aan doen natuurlijk. Van Meel en Staatsbosbeheer, zouden jullie hier ook aan willen doneren? Lijkt me wel zo netjes, lokaal. Verder dacht ik dat vlees langer moest besterven dan dit, weer wat geleerd, dat blijkt alleen heel lang te zijn bij rund. Fijn dat dit ook gaat via Crowdbutching. Net zoals koopeenkoe, koopeenvarken, koopeenkip.

  reageer
 • Faerie

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Dirk, als ik het eens zou kunnen kopen, had ik het gedaan. Maar helaas, zo rijk ben ik niet. Ik sta heel erg achter de 'koopeen..' initiatieven, maar het is niet bereikbaar voor mensen met een karige portemonnee. Daar baal ik van. En om dan ook nog eens te lezen dat vlees wat wel naar minima gaat niet lokaal wordt uitgegeven dat vind ik jammer.

 • Dirk

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  vla genoeg in de super , helaas geen vlees hier in almere , gewoon bestellen dan komt t vanzelf thuis .

 • Marianne

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Misschien het enigste vlees in Nederland wat niet geïmpregneerd is met zout oplossingen.
  Dus zullen de nutriënten welke de mens nodig heeft 100% aanwezig zijn.
  Ik ga bestellen!

  reageer
 • karel

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  In de oertijd hadden ze het begrip pekelen (conserveren) al begrepen.

 • L

    Di 22 januari Dinsdag 22 januari

  Zout oplossingen zijn ‘toevoegingen’ om een product langer te beschermen tegen berderving. Zout toevoegen betekent niet dat op magische wijze ineens allerlei stoffen uit het vlees verdwijnen en het daardoor geen voedingsstoffen meer heeft..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert