Gemeente wil cultuur dichter bij de mensen brengen

ALMERE • Wo 23 januari 2019 | 0:24 • Woensdag 23 januari 2019 | 0:24

Zo'n 160 theatermakers, podiumkunstenaars en cultureel ondernemers in Almere gingen dinsdagavond met elkaar in debat in cultuurcentrum KAF. Ze debatteerden daar over de ambities van de gemeente om het cultuuraanbod in de stad te vergroten.

De bijeenkomst werd georganiseerd door wethouder Hilde van Garderen. Zij wilde weten of de intenties van het nieuwe cultuurplan aansluiten bij de behoeften van de culturele sector. De stad is gegroeid maar het cultuuraanbod groeide niet mee, zo zegt van Garderen.

Grote lijnen
De gemeente wil dat tij keren en formuleerde drie grote lijnen. Zo moet het aanbod dichtbij huis komen. De gemeente wil in ieder stadsdeel een cultuurhuis waar cultuurmakers kunnen werken en waar publiek terechtkan. Verder wil de gemeente ruimte bieden aan initiatieven. Makers moeten kunnen maken en de gemeente moet waar mogelijk en gewenst faciliteren. En de gemeente wil cultuur aan de top hebben. De lat mag hoog worden gelegd.

Cultuurplan
In diverse zalen in KAF werd door cultuurmakers van allerlei disciplines van gedachten gewisseld over wat er wel en niet moet gebeuren. De stad moet ambitie tonen, makers moeten betaalbare werkruimten kunnen vinden om te werken en kinderen moeten op jonge leeftijd op school al in contact komen met cultuur. Wethouder van Garderen wil alle input verwerken in het Cultuurplan van de gemeente. Dat plan wordt dan aan de gemeenteraad voorgelegd om over te oordelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel