Bouwgrond bij vestiging Triade is toch schoon

ALMERE • Wo 23 januari 2019 | 20:02 • Woensdag 23 januari 2019 | 20:02

De bouwgrond van een vestiging van zorgorganisatie Triade aan de J.S. Bachweg in Almere, is toch niet vervuild. Dat blijkt uit een aanvullend bodemonderzoek dat Triade heeft laten uitvoeren.

De provincie Gelderland maakte december vorig jaar bekend dat op verschillende plekken in Nederland mogelijk vervuilde grond zou zijn geleverd door afvalverwerker Vink uit Barneveld. Daaronder viel ook de vestiging van de Triade in de Almeerse Muziekwijk. Het zand is daar gebruikt om een extra ruimte te bouwen.

De GGD onderzocht de vervuilde grond bij de leverancier van het zand. Uit dat onderzoek bleek dat de vervuilde grond niet gevaarlijk is voor de gezondheid, maar dat deze nooit gebruikt had mogen worden voor bouwdoeleinden.

Triade wilde geen risico lopen en liet daarom aanvullend onderzoek doen naar de veiligheid van de grond. Tijdens het onderzoek van adviesbureau De Klinker Milieu zijn geen schadelijke stoffen gevonden.

"Het zand is niet vervuild. Dat hebben wij, als leverancier van het zand, altijd al verklaard", laat een woordvoerder van Vink weten. "Het zand dat aan Triade is geleverd komt aantoonbaar wel degelijk van de veelbesproken partij zand, maar die partij is dus niet verontreinigd", vertelt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel