Bouwgrond bij vestiging Triade is toch schoon

ALMERE • Wo 23 januari 2019 | 20:02 • Woensdag 23 januari 2019 | 20:02

De bouwgrond van een vestiging van zorgorganisatie Triade aan de J.S. Bachweg in Almere, is toch niet vervuild. Dat blijkt uit een aanvullend bodemonderzoek dat Triade heeft laten uitvoeren.

De provincie Gelderland maakte december vorig jaar bekend dat op verschillende plekken in Nederland mogelijk vervuilde grond zou zijn geleverd door afvalverwerker Vink uit Barneveld. Daaronder viel ook de vestiging van de Triade in de Almeerse Muziekwijk. Het zand is daar gebruikt om een extra ruimte te bouwen.

De GGD onderzocht de vervuilde grond bij de leverancier van het zand. Uit dat onderzoek bleek dat de vervuilde grond niet gevaarlijk is voor de gezondheid, maar dat deze nooit gebruikt had mogen worden voor bouwdoeleinden.

Triade wilde geen risico lopen en liet daarom aanvullend onderzoek doen naar de veiligheid van de grond. Tijdens het onderzoek van adviesbureau De Klinker Milieu zijn geen schadelijke stoffen gevonden.

"Het zand is niet vervuild. Dat hebben wij, als leverancier van het zand, altijd al verklaard", laat een woordvoerder van Vink weten. "Het zand dat aan Triade is geleverd komt aantoonbaar wel degelijk van de veelbesproken partij zand, maar die partij is dus niet verontreinigd", vertelt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • Vakidioot

    Vr 25 januari Vrijdag 25 januari

  Tussen 1e en 2e onderzoek had gemiddeld moeten worden en niet 2de onderzoek als leidend. Toch meer administratief ding dan dat er werkelijk wat aan de hand is toch moet de grond voldoen aan achtergrondwaarde zoals bedoeld in de wet.

  reageer
 • Jordi

    Do 24 januari Donderdag 24 januari

  Dus gewoon FAKE news. Zonde van het geld en energie die gestoken is in het tweede onderzoek en het geheel lijkt me uitermate frustrerend voor de leverancier van het spul

  reageer
 • Swipemerot

    Do 24 januari Donderdag 24 januari

  De conclusie in de laatste zin kan niet getrokken worden.
  Als je na onderzoek niks vindt wil dat niet zeggen dat het geen vervuilde grond was.
  Grond kan vermengt en uitgespreid zijn of er is op de verkeerde parameters onderzocht of op niet exact de juiste locatie. Na jaren opnieuw een onderzoek doen kan geen dergelijke conclusie opleveren.

  reageer
 • Havenaar

    Wo 23 januari Woensdag 23 januari

  Ik geloof er niks van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert