Motie: vaart maken met sanering IJsselmeervisserij

URK • Do 24 januari 2019 | 17:15 • Donderdag 24 januari 2019 | 17:15

De regering moet vaart maken met de sanering van de IJsselmeervisserij en hiervoor snel met de visserijsector om tafel gaan zitten. Dat staat in een motie van GroenLinks en de Partij voor de Dieren waar de Tweede Kamer komende dinsdag over stemt. De motie is een initiatief van de Kamerleden Laura Bromet (GL) en Frank Wasssenaar (PvdA).

Volgens deze Kamerleden is haast geboden, omdat de visstanden in het IJsselmeer nog altijd achteruit gaan. Visserij komt het herstel van de visbestanden niet ten goede. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedsel liet in het najaar weten de komende drie jaar te willen inventariseren op welke manier de visvangst in het IJsselmeer kan worden beperkt.

Volgens GroenLinks en de Partij voor de Dieren wordt er al veel te lang gepraat over de visserij in het IJsselmeer. De regering heeft een Roadmap aangekondigd voor de herstructurering. Kamerleden zouden die nog niet ontvangen hebben, terwijl er binnenkort alweer besluiten moeten worden genomen.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren vinden dat de 78 vissers die een vergunning hebben om op het IJsselmeer te vissen duidelijkheid en een sociaal vangnet verdienen. De SGP heeft ook een motie ingediend, daarin wordt juist gevraagd om een beslissing over de vangstbeperking uit te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel