Geen cameratoezicht bij Luierpark, wel vaker controles

ALMERE • Vr 25 januari 2019 | 13:24 • Vrijdag 25 januari 2019 | 13:24

Naar aanleiding van de vernielingen is er extra toezicht in het Luierpark in Almere Buiten, maar de gemeente wil geen cameratoezicht in het gedenkpark. Dat stelt het college in een antwoord op raadsvragen van Respect Almere.

Het gedenkpark voor overleden kinderen is herhaaldelijk getroffen door vernielingen. In 2018 is drie keer aangifte gedaan van vernielingen in het park. Zo werden de bomen toegetakeld en werd een picknicktafel in brand gestoken.

De laatste actie van vandalen in november leidde tot raadsvragen van Respect Almere. De partij vroeg welke maatregelen de gemeente kan nemen om toekomstige vernielingen te voorkomen. Daarop antwoordde de gemeente al extra toezicht door handhavers te hebben ingesteld en neemt de buurtpreventie de locatie mee in haar rondes.

Cameratoezicht is echter een brug te ver, zo staat in de beantwoording van de gemeente: "Er is geen sprake van ernstige verstoring van de openbare orde."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel