Eerste 'schuursessie' Oostvaardersplassen goed verlopen

LELYSTAD • Zo 27 januari 2019 | 15:48 • Zondag 27 januari 2019 | 15:48

Staatsbosbeheer heeft de intentie om vaker 'schuursessies' te houden over de Oostvaardersplassen. Zaterdag vond de eerste sessie plaats en die is volgens woordvoerder Marcel van Dun goed verlopen.

De schuursessie is een informatiebijeenkomst met een open agenda, waar vragen kunnen worden gesteld aan medewerkers van Staatsbosbeheer, de provincie Flevoland en andere deskundigen. In totaal konden zich 30 mensen aanmelden, en de sessie was in korte tijd volgeboekt. De deelnemers zijn eerst het natuurgebied ingegaan en konden daarna hun vragen stellen.

Volgens Van Dun waren er vooral mensen aanwezig die het niet eens waren met het gevoerde beleid, en mensen die zich zorgen maken om de grote grazers in het gebied. De woordvoerder spreekt van een positieve en constructieve sfeer. "Dit is de eerste stap om wederzijds argwaan weg te nemen. De komende week gaan we evalueren hoe het is bevallen. Uitgangspunt is dat het vaker georganiseerd wordt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel