Ernstig ongeval door kerende automobilist op A6

ALMERE • Di 29 januari 2019 | 0:02 • Dinsdag 29 januari 2019 | 0:02

Op de A6 is maandagavond een automobilist zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval. De bestuurder reed op de hoofdrijbaan naar Lelystad en had de afslag naar Almere Buiten Oost gemist. De bestuurder wilde de afslag alsnog pakken en besloot vanaf de hoofdrijbaan om te keren en via de parallelbaan terug te rijden. Een automobilist die op die parallelbaan reed, kon de spookrijdende wagen niet meer ontwijken.

Volgens de politie raakten de auto's elkaar met een grote snelheid. De kerende bestuurder is zwaargewond. Een traumahelikopter landde op de Buitenring, zodat gespecialiseerde artsen konden helpen. Het slachtoffer is afgevoerd naar een ziekenhuis. De andere bestuurder kwam er zonder verwondingen vanaf. Beide auto's zijn totaal vernield.

De politie meldt dat het bij deze afslag vaker mis gaat op de A6 richting Lelystad. Bestuurders halen er geregeld gevaarlijke capriolen uit als ze de afslag hebben gemist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel