Minister moet overlast Airport opnieuw bekijken

LELYSTAD • Wo 30 januari 2019 | 13:03 • Woensdag 30 januari 2019 | 13:03

De bestuursrechter in Utrecht vindt dat de zaak van een Drontense, die bezwaar heeft aangetekend tegen de uitbreiding van Lelystad Airport, opnieuw bekeken moet worden. De vrouw is overgevoelig voor geluid en moet nu naar eigen zeggen weg uit Ketelhaven vanwege de geluidsoverlast.

De vrouw denkt dat haar huis minder waard wordt door de wijziging van de vliegroutes van Lelystad Airport. Ze vroeg om een schadevergoeding. De minister zette een deskundige aan het werk en die berekende dat Jager geen financieel nadeel zou ondervinden. De rechter vindt dat besluit van de minister echter onvoldoende gemotiveerd.

Door de adviescommissie is gekeken naar de specifieke situatie van de Drontense, maar dit is volgens de rechtbank niet op de juiste manier gedaan. De rechtbank vindt dat de afwijzing van het verzoek om nadeelcompensatie onvoldoende gemotiveerd is. De minister krijgt nu de tijd om de gebreken in het besluit te herstellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel