Wilders had bekering Van Klaveren nooit verwacht

ALMERE • Di 5 februari 2019 | 15:44 • Dinsdag 5 februari 2019 | 15:44

PVV-leider Geert Wilders had nooit verwacht dat zijn ex-partijgenoot Joram van Klaveren uit Almere zich tot de islam zou bekeren. "Alsof een vegetariër in een slachthuis gaat werken", zo reageert Wilders op de stap van de politicus, die vijf jaar geleden al de PVV verliet.

"Wat een verhaal, hè? Ik heb daar eigenlijk geen woorden voor'', zegt Wilders tegen het ANP. Als Van Klaveren nog bij de PVV was geweest, had hij wel meteen moeten vertrekken, maakte Wilders duidelijk.

Oud PVV-Kamerlid Van Klaveren maakte maandag bekend dat hij zijn christelijke geloof vaarwel heeft gezegd en moslim is geworden. Toen hij een kritisch boek over de islam wilde schrijven, ontdekte hij zaken die zijn visie op de islam deden wankelen.

Van Klaveren zat van 2010 tot 2014 voor de PVV in de Tweede Kamer. In maart 2014 schoof Wilders Van Klaveren bij Omroep Flevoland nog naar voren als burgemeesterskandidaat voor Almere. Vlak daarna verliet Van Klaveren de PVV vanwege de 'minder Marokkanen'-uitspraak van Wilders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel