Boerderij van autodealer grotendeels uitgebrand

NOORDOOSTPOLDER • Di 5 februari 2019 | 18:12 • Dinsdag 5 februari 2019 | 18:12

Een boerderij is dinsdagavond nagenoeg uitgebrand aan de Lindeweg in Noordoostpolder. Daarbij is wonder boven wonder niemand gewond geraakt. Rond 20.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Dat betekent dat de brand onder controle is en er geen uitbreidingsgevaar meer is.

Een groot deel van de boerderij, van 20x50 meter, ligt volledig in de as. In het uitgebrande deel van de boerderij sliepen de kinderen van de eigenaar, maar die konden op tijd vluchten. Er lagen verder onderdelen voor terreinwagens opgeslagen en er was een werkplaats.

De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het woondeel, maar het pand heeft wel rook- en waterschade opgelopen. De brandweer was nog zeker enkele uren aan het nablussen.

De brandweer vermoedde eerst dat er asbest was vrijgekomen bij de brand, maar uit metingen bleek dat dit niet zo was. Ook veroorzaakte de brand veel rook, maar die trok volgens de woordvoerder van de brandweer over dunbevolkt gebied.

Het pand aan de Lindeweg is van het bedrijf Rockyman, een verkoper van Daihatsu Rocky's en onderdelen daarvan. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel