Rioolheffing voor villapark onterecht

ZEEWOLDE • Wo 6 februari 2019 | 15:02 • Woensdag 6 februari 2019 | 15:02

De gemeente Zeewolde gaat niet in beroep tegen een rechterlijke uitspraak over rioolheffing op villapark Horsterwold. Als gevolg van de uitspraak hoeven de huiseigenaren op het park geen rioolheffing te betalen, waardoor Zeewolde ongeveer 25.000 euro misloopt.

Het park kon bij de aanleg niet aangesloten worden op het gemeentelijk riool. De eigenaren hebben daarom in 2003 op eigen kosten twee kilometer persleiding laten aanleggen om direct op een zuiveringsinstallatie te kunnen lozen.

Drie jaar geleden werd ineens ontdekt dat de leiding niet helemaal doorloopt tot het gemaal, maar 17 meter ervoor stopt, bij een inspectieput van de gemeente. Daarop besloot de gemeente om de bewoners aan te slaan voor het gebruik van de 17 meter afvoer tussen de put en het gemaal.

De rechter gaat er in de uitspraak van uit dat het nooit de bedoeling is geweest dat die laatste 17 meter gemeente-eigendom zou worden. Dat zou vooral blijken uit een tekening die deel uitmaakt van de afspraken tussen de gemeente en de eigenaren. De gemeente respecteert de uitspraak van de rechter en zal de parkbewoners niet meer aanslaan voor gebruik van het riool.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel