Thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet

ALMERE • Wo 6 februari 2019 | 17:36 • Woensdag 6 februari 2019 | 17:36

De Utrechtse thuiszorgorganisatie Joost Zorgt, onder meer werkzaam in Flevoland, is failliet verklaard. Dat heeft oprichter Joost Nauta bekendgemaakt. Oorzaak van het faillissement is een langdurig zakelijk conflict over geld met zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

"De benodigde continuïteit van zorg in de huidige situatie kan niet langer gegarandeerd worden", aldus het zorgbedrijf. Joost Zorgt heeft een vestiging in Almere. Het is niet bekend hoeveel werknemers en cliënten in Flevoland de dupe zijn van dit faillissement. Het faillissement treft landelijk gezien ongeveer 300 medewerkers, waarvan de helft in vast dienstverband en 800 cliënten.

Hoop op een doorstart
Joost Zorgt is naast Flevoland ook werkzaam in de regio's Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en West-Brabant. Joost Nauta, die zelf vanwege de spierziekte SMA afhankelijk is van continue hulp, hoopt op een doorstart. "In de komende periode staat continuïteit van zorg, arbeid en inkomen centraal", zegt Nauta.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel