Raad wil opheldering van college over informatie rond Floriade

ALMERE • Wo 6 februari 2019 | 18:04 • Woensdag 6 februari 2019 | 18:04

De gemeenteraad van Almere staat donderdagavond opnieuw een lang debat te wachten over de Floriade. De vraag die op tafel ligt, is of de raad wel goed is geïnformeerd door het college van burgemeester en wethouders. De PVV is van mening dat belangrijke informatie voor de raad is achtergehouden. Die conclusie trekt de partij na het lezen van interne gemeentelijke documenten. De stukken zijn niet openbaar, maar raadsleden hebben ze wel kunnen inzien.

Meerdere partijen geven aan dat de documenten een beeld schetsen waaruit blijkt dat er op bepaalde punten onvrede was tussen de Floriade BV en de gemeente. De BV is opgericht om zich bezig te houden met de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. Vorig jaar stapte de voltallige raad van commissarissen plotseling op. Volgens de PVV is de werkelijke reden voor het vertrek niet met de raad gedeeld.

De verklaring voor het vertrek van de raad van commissarissen was een 'koerswijziging ten opzichte van haar oorspronkelijke toezichthoudende opdracht'. De gebiedsontwikkeling en realisatie van de expo zijn namelijk steeds meer met elkaar verweven geraakt.

Ook coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks noemen het terecht dat het college van B en W uitleg moet geven over de informatievoorziening. Ze willen daar op voorhand nog geen conclusies aan verbinden, maar noemen wel de behoefte voor een 'goed gesprek'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel