Bouw zintuigendoolhof gestart

ALMERE • Wo 6 februari 2019 | 19:35 • Woensdag 6 februari 2019 | 19:35

De crowdfundingsactie voor het zintuigendoolhof was zo succesvol dat Kunstenaarscollectief CitySenses uit Almere begonnen is met de bouw van het 3D-kunstwerk. Plaats van handeling is het Lumièrepark in de Filmwijk.

Het Labyrinth of the Senses krijgt verschillende kamers waarin de zintuigen worden geprikkeld. De mobiele kunstinstallatie wordt in september geopend in het centrum van Almere. Artistiek leider Mira Ticheler: "Tijdens de crowdfunding deden veel Almeerders een donatie om de ontwikkeling van het labyrint mogelijk te maken. Naast honderden particuliere donaties hebben ook StrandLAB, Almere Citymarketing en de ondernemers van het stadshart ons project gesteund en is er in totaal 14.000 euro binnengehaald."

Zintuigen zijn zo veel leuker als je ze actief gebruikt en soms moet je dat eerst leren op een opfriscursus.

— Anonieme donateur

De organisatie is blij dat het project zo breed gedragen wordt. De onthulling gebeurt in september tijdens een groot festival in het stadshart van Almere. In het voorjaar zijn er al pop-up performances en previews van het labyrint te zien.

Mira Ticheler: "Als bezoeker waan je je in een modern sprookje en ervaar je in hoeverre je vertrouwen kunt op je eigen waarneming bij het maken van keuzes. We geloven dat je er bewuster en gelukkiger uitkomt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel