Jeugdhonk direct dicht na vondst drugs of wapens

URK • Do 7 februari 2019 | 10:01 • Donderdag 7 februari 2019 | 10:01

Jeugdhonken op Urk waar drugs of wapens worden aangetroffen, worden voortaan direct gesloten. Dat zei wethouder Geert Post (SGP) woensdagavond nadat in een raadscommissie werd gesproken over strengere regels voor de jeugdhonken.

Post heeft de verantwoordelijkheid voor de jeugdhonken overgedragen aan burgemeester Pieter van Maaren die over de openbare orde gaat. De burgemeester kan volgens Post sneller tot sluiting van een jeugdhonk overgaan. Toen in een jeugdhonk een wietplantage werd aangetroffen, kon Post naar eigen zeggen de tent niet direct sluiten omdat dat de bevoegdheid van de burgemeester is.

De manier waarop de controleurs toezicht houden op de jeugdhonken mag volgens Post nog wel wat steviger, al vindt hij dat er al best intensief gecontroleerd wordt. Het beeld mag volgens hem niet ontstaan dat de jongeren vriendjes zijn met de controleurs. Dat beeld bestaat wel bij verschillende raadsleden.

Op Urk mogen maximaal 15 jeugdhonken in keten, loodsen en schuren zitten die aan maximaal 25 jongeren onderdak bieden. De honken worden geregeld bezocht door toezichthouders. Zij controleren onder meer op alcohol- en drugsgebruik. Zo mag er wél alcohol worden gedronken maar mag het niet worden verkocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel