Sportbedrijf: bedrijfsleven moet investeren in bewegen

LELYSTAD • Za 9 februari 2019 | 9:40 • Zaterdag 9 februari 2019 | 9:40

Het Sportbedrijf Lelystad gaat proberen bij plaatselijke ondernemers geld los te krijgen voor het sportbeleid. Directeur Maurice Leeser kondigt in het programma Over Flevoland Gesproken aan, dat hij de komende maanden plannen wil maken samen met het bedrijfsleven. Hij hoopt dat bedrijven willen helpen om Lelystedelingen meer aan het bewegen te krijgen. Dat kan volgens Leeser positieve effecten hebben op de arbeidsproductiviteit en het ziekteverzuim.

Hij bepleit verder dat geld voor sport en bewegen niet alleen uit de gemeentelijke sportportfeuille moet komen, maar dat ook andere beleidsterreinen moeten bijdragen. Leeser denkt aan armoedebeleid en het sociaal domein, omdat Lelystad sportactiviteiten wil inzetten voor integratie en de bestrijding van eenzaamheid.

De directeur van het Sportbedrijf hield de gemeenteraad vorige maand voor dat de sportbeoefening in Lelystad achterblijft bij andere gemeenten en dat de gemeente veel minder geld uittrekt voor sport. Leeser noemt dat "schrijnend".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel