Provinciale D66 zet fors in op klimaat

FLEVOLAND • Ma 11 februari 2019 | 8:29 • Maandag 11 februari 2019 | 8:29

De twaalf provinciale lijsttrekkers van D66 willen ruim 5 miljard euro investeren om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Er moet volgens D66 worden geïnvesteerd in onder andere schone energie, laadpalen, onderwijs en isolatie van huizen.

In Flevoland zou het volgens D66 gaan om een investering van 35 miljoen euro. Zo wil de partij een onderzoeks- en ontwikkellocatie voor duurzame energie, in het bijzonder voor waterstof. Onderzoek doen naar het aansluiten van provinciale verlichting direct op de windmolens. Ruimte geven aan boeren en andere ondernemers die met behulp van zonneakkers, windenergie of andere nieuwe vormen van duurzame energie kunnen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Tiko Smetsers, lijsttrekker voor D66 in Flevoland: “De provincie kan én moet een belangrijke rol spelen als het gaat om verduurzaming. Zo kunnen we bijdragen aan een mooi Flevoland, ook voor de toekomstige generaties!”

Tweede Kamerlid Matthijs Sienot van D66: “Op dit moment wordt er gewerkt aan het klimaatakkoord. Met deze plannen laat D66 ook regionaal zien wat er allemaal mogelijk is. Door samen te werken investeren we in de toekomst. Met deze plannen dragen de provincies er aan bij dat we de klimaatdoelen halen en voor mensen en ondernemers betaalbaar zijn.”

De provinciale verkiezingen zijn woensdag 20 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel