CDA-Europarlementariër hoopt op overgangsperiode pulskor

FLEVOLAND • Ma 11 februari 2019 | 9:49 • Maandag 11 februari 2019 | 9:49

De berichten dat er een definitief verbod komt op de pulskorvisserij zijn voorbarig. Dat zegt Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik van het CDA. De Franse milieuorganisatie Bloom meldde het afgelopen weekend dat pulsvissen per 1 januari 2022 wordt verboden. Schreijer-Pierik denkt eerder aan een overgangsperiode, waarbij de Nederlandse pulskorvloot bijvoorbeeld wordt gehalveerd.

Een jaar geleden besloot het Europees Parlement dat er een verbod moest komen. Afgevaardigden van de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Parlement praten daar komende woensdag over. Een overgangsperiode biedt volgens Schreijer-Pierik de kans om ook te kijken naar de lopende vervolgonderzoeken naar de vismethode. "Die zien er niet slecht uit", aldus de Europarlementariër. In de periode tot 2022 kan dan beter worden geoordeeld over de toekomst van de vismethode. Schreijer-Pierik wil verder minister Carola Schouten niet voor de voeten lopen in het nog lopende overleg.

"Ik vind dit een politieke situatie die ik nog nooit heb meegemaakt"

— Annie Schreijer-Pierik,Europarlementariër

Schreijer-Pierik vindt het wel bijzonder vreemd dat er vorige week een brief in de pers kwam van ambtenaren van de Europese Commissie, die een procedure tegen Nederland zouden aanbevelen omdat de regels rond pulsvissen zouden zijn overschreden. Nederland heeft helemaal niets verkeerd gedaan, stelt Schreijer-Pierik. Het bericht kwam ook van de Franse milieuorganisatie Bloom. "Een brief die komt op dit cruciale moment. Ik vind dit een politieke situatie die ik nog nooit heb meegemaakt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel