"Te druk op Voorsterweg door populair Waterloopbos"

MARKNESSE • Ma 11 februari 2019 | 19:40 • Maandag 11 februari 2019 | 19:40

De snelheid op de Voorsterweg bij Marknesse moet omlaag van 80 naar 60 kilometer. Dat zou de oplossing kunnen zijn voor de toename van het aantal auto's. Bewoners hadden geklaagd en het CDA ondervroeg daarom maandagavond de verantwoordelijk wethouder Simonse, die het probleem erkende.

De oude klinkerweg is de snelste weg naar het Waterloopbos. Dat bos heeft de laatste tijd veel publiciteit gehad en het aantal bezoekers is fors toegenomen. De verwachting is dat het bezoekersaantal nog gaat stijgen naar 150.000 mensen per jaar.

Het CDA vindt dat er 'gewoon' via de provinciale Vollenhoverweg en de Repelweg gereden moet worden. Om automobilisten daartoe te verleiden, moet de snelheid omlaag op de Voorsterweg, zodat de navigatiesystemen van de toeristen automatisch kiezen voor de snellere route over de andere wegen.

Wethouder Anjo Simonse kende het probleem en kon meteen toezeggen dat de snelheid op de gemeentelijke Voorsterweg verlaagd is tijdens de werkzaamheden aan de provinciale Repelweg. Daarnaast zijn er tijdens de werkzaamheden maatregelen genomen tegen sluipverkeer op de Voorsterweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel