Dorpsbelang wil boetes voor geluidsoverlast Lelystad Airport

BIDDINGHUIZEN • Di 12 februari 2019 | 23:47 • Dinsdag 12 februari 2019 | 23:47

Vliegtuigen die in de toekomst te veel herrie veroorzaken boven het grondgebied van Dronten, moeten een forse boete krijgen. Het boetebedrag zou dan direct overgemaakt moeten worden naar de dorpen. Dat zegt Dorpsbelang Biddinghuizen.

In Biddinghuizen maakt Dorpsbelang zich grote zorgen over laagvliegende vliegtuigen van Lelystad Airport die zich niet aan de regels houden. "Als je kijkt naar hoe het bij andere vliegvelden in Nederland gaat, zoals Schiphol, dan is het onduidelijk wat voor straf luchtvaartmaatschappijen krijgen", zegt Wim Feiken van Dorpsbelang Biddinghuizen. "Wij vinden dat er goed gehandhaafd moet worden."

De zorgen van het dorp zijn overgebracht aan minister Cora van Nieuwenhuizen in een bezwaarschrift tegen de uitbreiding van het vliegveld in de polder. "Laat duidelijk zijn: wij zijn als Dorpsbelang niet tegen het vliegveld. De economische impuls en de banen die de groei opleveren zijn heel goed. Alleen moeten wij er geen geluidsoverlast door krijgen en daar zijn wij nu wel bang voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel