Doorvaarthoogte nieuwe Roggebotsebrug definitief 7 meter

DRONTEN • Wo 13 februari 2019 | 19:32 • Woensdag 13 februari 2019 | 19:32

De nieuw te bouwen brug over de Roggebot, tussen Dronten en Kampen, krijgt definitief een doorvaarthoogte van 7 meter. Dit blijkt uit het woensdag gepubliceerde Plan op Hoofdlijnen. Dit betekent dat de nieuwe brug niet meer omhoog hoeft voor de meeste binnenvaartschepen. Voor boten met een staande mast blijft een brugopening soms nodig.

Dronter ondernemers, politiek en het gemeentebestuur hadden graag gezien dat de brug nog hoger werd, omdat wegverkeer tussen Dronten en Overijssel vaak voor de open brug moet wachten. Maar volgens de gemeente is de afgelopen maanden uit gesprekken met de provincie gebleken dat een hogere brug te duur wordt.

De provincie meldde onlangs wel dat ook de nieuwe brug tijdens de ochtend- en avondspits gesloten zal blijven, om verkeer beter te laten doorstromen.

Tientallen reacties
Op de oorspronkelijke plannen voor de brug kwamen eind vorig jaar tientallen reacties, bezwaren en verzoeken om aanpassingen. Dit heeft geleid tot een paar aanpassingen aan de Overijsselse kant.

Vierbaansweg
Omdat de N307 tussen Dronten en Kampen in de verre toekomst een vierbaansweg moet worden, wordt daar bij de herinrichting van de Hanzeweg, Flevoweg en het gebied rond de Roggebotse brug al voldoende ruimte voor gelaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel