Minister overleeft motie van wantrouwen over acute zorg

LELYSTAD • Do 14 februari 2019 | 13:16 • Donderdag 14 februari 2019 | 13:16

Minister Bruins voor Medische Zorg heeft in de Tweede Kamer een motie van wantrouwen overleefd. De SP had de motie ingediend vanwege de problemen met de acute zorg in Flevoland na het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen.

De motie werd volgens de NOS alleen gesteund door de PVV, de Partij voor de Dieren en Denk. De SP vindt dat Flevolanders te ver moeten reizen voor zorg. Bovendien zijn ambulances te lang onderweg. "De SP is klaar met deze minister", zei SP-Kamerlid Henk van Gerven. Hij noemde Bruins woensdag in een debat minister van Uitvaartzaken en weigerde dat terug te nemen. Van Gerven wil dat de spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad direct weer open gaan, maar Bruins is dat niet van plan.

Uit cijfers van de GGD Flevoland blijkt dat ambulances na de sluiting van het ziekenhuis langer onderweg zijn met een patiënt naar een ziekenhuis. Maar Bruins hamert op de eerste vijftien minuten van een ambulancerit. Dat is de tijd waarbinnen een ambulance bij de patiënt moet zijn en die norm is wettelijk vastgelegd. Bruins benadrukt dat deze norm sinds de sluiting nog steeds wordt gehaald, ook voor inwoners van Urk.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Bruins een motie van wantrouwen overleeft. In oktober zegde de PVV het vertrouwen in hem op omdat hij te weinig zou hebben gedaan toen de IJsselmeerziekenhuizen failliet gingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel