Woningen in katholieke kerk

LUTTELGEEST • Do 14 februari 2019 | 20:04 • Donderdag 14 februari 2019 | 20:04

In de katholieke kerk in Luttelgeest komen woningen. De gemeente Noordoostpolder heeft besloten de kerk van de parochie voor een kleine 200.000 euro te kopen om er woningbouw in mogelijk te maken.

Het gebouw staat al jaren leeg. In november 2014 werd de laatste dienst gehouden. Dorpsbelang Luttelgeest had de gemeente gevraagd de kerk te kopen om zo een goede bestemming voor het gebouw te vinden. Eerder waren er ideeën om een crematorium te beginnen in de de kerk, maar dat plan viel verkeerd bij inwoners van het dorp.

Eind 2020 verbouwen
Hoeveel woningen in de kerk komen en wie die gaat realiseren is niet bekend. Evenmin is duidelijk wat er met het orgel gaat gebeuren. Dat maakt nu nog deel uit van de inventaris. De gemeenteraad van Noordoostpolder moet de koop overigens nog goedkeuren. Als alles naar wens verloopt kan eind volgend jaar de verbouwing beginnen.

De parochie heeft bij de overeenkomst gesteld dat er in de kerk geen horeca mag komen. Ook mag het gebouw niet gebruikt worden voor de drugs-, seks-, gok- en wapenindustrie. De gemeente Noordoostpolder heeft met die eisen ingestemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel