Robert en Maaike zitten met Valentijnsdag in de cel

LELYSTAD • Do 14 februari 2019 | 21:08 • Donderdag 14 februari 2019 | 21:08

Robert en Maaike uit Lelystad zaten met Valentijnsdag opgesloten in de politiecel in Lelystad. Ze waren uitgekozen voor een speciaal valentijnsdiner.

Onder de noemer 'hou jouw geliefde vast op valentijn' konden Lelystedelingen meedingen naar een diner met hun date. Op het menu stond een drie gangen-diner, verzorgd door een gevangenbewaarder. Vooraf was er soep uit de automaat en als hoofdgerecht een magnetronmaaltijd uitgekozen door de politiechef (rode bietenstamppot met bami). Tot slot was er koffie, uit dezelfde automaat. Tijdens dit diner bleven Robert en Maaike geboeid.

"Avondje zonder kinderen"
Maaike vindt het fantastisch dat ze uitgekozen is. "Ja wanneer maak je nou mee dat je in een politiecel zit te dineren." Ook Robert kan er flink om lachen. "Het is een keer wat anders, we hebben ons eigenlijk opgegeven omdat we een avondje zonder onze kinderen wilden. Dat is gelukt."

"Ludieke manier"
Michiel Engel van de politie Lelystad licht toe waarom ze Maaike en Robert wilden begroeten voor een diner. "We gebruiken social media om de binding aan te gaan met de inwoners, en dit leek ons wel een ludieke manier. We laten Robert en Maaike ook een kijkje achter de schermen nemen zodat ze zien welke route echte arrestanten moeten bewandelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel