Brand verwoest volledige collectie bruidswinkel

LELYSTAD • Vr 15 februari 2019 | 12:16 • Vrijdag 15 februari 2019 | 12:16

De volledige collectie van bruidswinkel EMB Fashion uit Lelystad is vrijdag in vlammen opgegaan. Rond het middaguur brak er brand uit in het vrijstaande gebouw aan de Zuiveringweg op bedrijventerrein Noordersluis.

De schade is groot. Eigenaresse Evelien Vredeveldt: ''Ik moet de komende twee maanden tientallen bruiden teleurstellen. Op de begane grond hingen 80 jurken klaar voor klanten, daarnaast had ik 150 jurken in de voorraad en op de eerste verdieping nog 100 pakken voor mannen. Alles is verwoest.''

Meerdere brandweerwagens werden opgeroepen om te blussen. Bij aankomst zag de brandweer dat de vlammen uit het dak van het pand kwamen. De brandweer gaf om 12:50 uur het sein brandmeester. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in de winkel aanwezig.

''Ik moet de komende twee maanden tientallen bruiden teleurstellen.''

— Eigenaresse Evelien Vredeveldt

Eén liefdeskoppel had geluk. Mirjam Edens en Ricardo Peters uit Lelystad trouwen volgende week vrijdag. Zij hebben een uur voor de brand hun bruidskleding opgehaald. Alleen de pantalon van Ricardo's pak moest nog hersteld worden, maar -een geluk bij een ongeluk- de eigenaresse van de winkel had de broek in haar eigen auto gelegd.

Het is volgens Meta Jacobs, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Lelystad, één van de weinige de winkels in Nederland die bruidsmode maakt voor vrouwen met een maatje meer. Vrouwen komen daarom uit heel Nederland naar Lelystad voor hun droomjurk. Jacobs roept andere ateliers op om een helpende hand te bieden ''om de mooiste dag van bruidsparen te redden.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel