Extra geld voor plattelandsontwikkeling

FLEVOLAND • Vr 15 februari 2019 | 13:12 • Vrijdag 15 februari 2019 | 13:12

Provincie Flevoland stelt nog eens 4,55 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve landbouwprojecten. Dat is onderdeel van het Plattelandsontwikkelings-programma (POP3). Het project is erop gericht om landbouw te moderniseren, innoveren en verduurzamen. Het geld komt van een Europese subsidieregeling. Provincie Flevoland heeft voor POP3 een budget van 45,5 miljoen euro gekregen van de Unie.

In de praktijk blijkt vaak dat het aangevraagde bedrag per project nooit helemaal gebruikt wordt. Om te voorkomen dat er aan het eind van POP3 geld over is, verdeelt de provincie daarom 4,55 miljoen euro extra. Op deze manier wordt ook het overgebleven geld benut voor nieuwe projecten.

Het geld is voor een deel al verdeeld. Voor investeringen op het gebied van biodiversiteit, natuur en landschap was maximaal 2 miljoen beschikbaar. Met het nieuwe beschikbare geld is het opgehoogd naar 3,8 miljoen, zodat alle kwalitatief goede aanvragen gehonoreerd kunnen worden. Hoe het overige deel van de 4,55 miljoen verdeeld gaat worden, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel