Petitie over 'dure' renovatie gemeentehuis

DRONTEN • Ma 18 februari 2019 | 13:42 • Maandag 18 februari 2019 | 13:42

Drontenaar Vincent Schuurman heeft een petitie opgezet rond de geplande 'onnoemelijk dure' renovatie van het gemeentehuis. De kosten zijn geraamd op bijna 25 miljoen euro.

Schuurman vindt dat de gemeente niet genoeg heeft gekeken naar de alternatieven. Een week geleden kwam er pas een berekening van het college van B en W waaruit bleek dat nieuwbouw vijf tot zes miljoen duurder zou uitvallen. Volgens Schuurman klopt die berekening niet en zijn er in november vorig jaar stappen gezet rond het gemeentehuis op basis van aannames en onvolledige informatie.

"Het gaat mij er niet om dat renovatie niet mag, maar het gaat om veel gemeenschapsgeld en dan mag je verwachten dat er correcte afwegingen worden gemaakt", schrijft de Drontenaar in de petitie. De druppel was voor hem de commissievergadering van vorige week donderdag. "Ik zag een wethouder die zijn plannen arrogant wil doordrukken."

De petitie vraagt om 'een gedegen onderzoek, waarin alle opties berekend en afgewogen worden'. Schuurman heeft geen idee hoeveel handtekeningen hij zal ophalen. "Duizend zou mooi zijn", laat hij weten. Als er voldoende ondertekenaars zijn, wil hij de petitie op 28 februari aanbieden aan verantwoordelijk wethouder Van Amerongen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel